dinsdag 31 januari 2012

Een wereldreis...


... noemen we het als we met mijn moeder (90) uit Gorkum naar haar zus (92) in Hengelo gaan. Afgelopen zondag was het zo ver. Moeder moest nodig, vonden wij, haar zus weer eens zien. Dat was alweer een half jaar geleden! Ze kan wel met de Valys taxi naar haar toe, maar het lukt niet meer om bij haar zus te logeren. En op één dag met die taxi heen en terug is toch te vermoeiend voor haar geworden. De rit duurt vaak veel langer dan die 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. Vandaar.

Gelukkig hebben de zussen wel 4 x per week telefonisch contact met elkaar, zodat ze wel goed op de hoogte zijn van elkaars dagelijkse leven.

Moeder kwam om 11.15 uur met de Valys taxi naar Almere. Hier aten we  samen een boterham en toen gingen we, dit keer met onze oudste, op weg naar Hengelo. Tante was zeer verheugd ons en vooral oudste te zien. We hebben fijn bij gekletst en tante trakteerde ons op warm eten in het restaurant van het Zorgcentrum. Om 18.30 uur namen we afscheid van tante en na dik 1,5 uur rijden waren we weer in Gorkum. Om 20.00 uur reden we terug naar Almere. Een dankbare tante en moeder achterlatend in hun respectievelijke knusse kamertje en de gezellige, warme flat.

We hebben twee hoogbejaarde zusjes blij gemaakt (en onszelf) en dat deden we met heel veel liefde. Tante wordt a.s. 3 april 93 jaar. We hopen er dan weer met moeder naar toe te gaan. Een paar foto's.

In tante's knusse woonkamer.

Het uitzicht.

Tante met haar "zusje".

Hier leest ze de logjes, die jongste en ik elk op
onze eigen weblog hebben gemaakt over
haar Tv debuut! (Zie logje van 21 december '11)

Bijpraten met onze oudste.

Eten in het restaurant van het Zorgcentrum.

De zusjes nemen afscheid. Tot 3 april!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten